Nina Derwael pakt GOUD in Doha

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 22 mrt 2019

Vrijdag 22 maart, de eerste dag van de toestelfinales tijdens de World Cup in Doha. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) & Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) wisten zich tijdens de kwalificaties te selecteren voor de toestelfinales aan grond (Jonathan Vrolix) en damesbrug en balk (Nina Derwael).

Tijdens de toestelfinales zien we de top 8 gymnasten uit de kwalificaties, max 2 per land, terug aan elk toestel. Nina Derwael kwam omstreeks 16.00 uur Belgische tijd in actie aan de damesbrug. Ze turnt opnieuw een knappe oefening en krijgt 15,033 punten van de jury. Dat is dezelfde score als in de kwalificaties en hiermee laat ze haar concurrenten opnieuw achter zich! GOUD dus voor Nina in deze toestelfinale!

  1. Nina Derwael (BEL) - 15,033 punten
  2. Yilin Fan (CHN) - 14,933 punten
  3. Anastasiia Iliankova (RUS) - 14,700 punten

Zaterdag 23 maart zien we Nina Derwael nog in actie aan de balk.

Jonathan Vrolix haalde tijdens de kwalificatie een totaalscore van 14,500 punten en verzekerde zich van een plekje in de toestelfinale grond. Hij komt als 5de gymnast in actie. Hij maak iets meer hupjes in de landingen waardoor hij zijn score uit de kwalificatie niet kan overtreffen. Jonathan eindigt op een 6de plaats met een score van 14,033 punten.