Drie keer goud voor Acrotoppers in Portugal

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 4 mrt 2018

3x goud en 4de plaats

Van 2 tot 4 maart kwamen de Belgische Acrogymnasten in actie op de tweede World Cup van het seizoen in Maia (POR). Opnieuw vielen onze gymnasten in de prijzen.

Na de knappe prestaties op de World Cup in Puurs (BEL) eerder in februari lag de lat hoog voor de Belgische delegatie. Samen met gymnasten uit 11 andere landen troffen ze in Maia de laatste voorbereidingen voor het wereldkampioenschap dat in april op de planning staat in eigen land.

Belgische delegatie:

Op vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart turnden de 10 gymnasten hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties. Alle teams wisten zich te kwalificeren voor de finales op zondag 4 maart. Hier turnen de gymnasten hun combined oefening en starten de scores opnieuw vanaf nul.

FINALEDAG

Na het behalen van hun gouden medaille in Puurs waren Kilian Goffaux & Robin Casse de grootste favorieten bij de Heren paren. Na een spannende finale maken ze die favorieten rol waar en behalen ze met 29,420 opnieuw de hoogste score in hun categorie. Ze laten hiermee de Russen en Duitsers achter zich.

Ook Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe hoopten in Maia hun favorietenrol waar te maken. Na het behalen van hun gouden medaille op de World Cup in Puurs waren de meisjes in absolute topvorm! Het werd een mooie finale maar Noémie en Lore staken er met kop en schouder bovenuit. Ze turnde letterlijk hun beste Combined oefening ooit en nemen met 29.510 punten opnieuw plaats op het hoogste schavot! Het meisjes paar uit Rusland nam het zilver in ontvangst en het brons ging naar de meisjes van Isreal.

Gemengd paar Marte Snoeck en Bram Röttger kon in puurs geen beslag leggen op een medaille. In Maia werkten ze goede kwalificaties af en gingen als derde naar de finale. Ook vandaag gaven ze opnieuw 100% en eindigen met een score van 28.450 punten op de 4de plaats. Zowel het goud als het zilver gaat opnieuw naar Rusland, brons is voor Azerbeidzjan.

Het Heren vier Noam Patel, Hannes Garré, Bram Geusens en Jonas Anthoon nam in Puurs beslag op het zilver. Een boost om in Maia hetzelfde of zelfs beter te doen. De concurrentie was sterk maar de jongens hielden het hoofd koel. Ze behalen 28.880 punten en nemen uiteindelijk het goud in ontvangst. Hun eerste World Cup goud! Zilver is voor de jongens uit Duitsland en het brons gaat naar thuisland Portugal.

In de laatste categorie, Meisjes drie, heeft België geen vertegenwoordigers. Ook in deze categorie doen de Russen het opnieuw voortreffelijk. Ze delen het podium met de dames van Wit-Rusland!


De gymnasten keren huiswaarts en zullen zich verder voorbereiden op het WK. Heb je nog geen tickets voor dit top-event? Koop ze dan nu hier online!