Laatste podiumtrianing voor de gymnasten in Antwerpen

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 12 apr 2018

Let's Team Up!

Van 13-15 gaat in de Lotto Arena te Antwerpen het wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek door. De wereldtop werkte vandaag hun laatste podiumtraining af.

Vandaag stond de 2de podium training voor alle senioren teams op het programma. Alle delegaties konden hun oefeningen voor een tweede maal herhalen. China moest deze ochtend met hun teams de spits afbijten. Nadien volgenden de verschillende groepen elkaar netjes op. We zagen voor de middag de delegaties uit Great-Britain, USA, Rusland, Nederland, Kazakhstan, Polen, Spanje en Israël aan het werk. Één voor één turnden ze allemaal goede oefeningen van een hoogstaand niveau.

Na de middagpauze was het de beurt aan de andere delegaties om hun 2de training aan te vatten. In de eerste groep zagen we onze 4 Belgische formaties aan het werk samen met het team uit Oostenrijk. De training verliep vlot voor iedereen, onze Belgische toppers zijn alvast klaar om het beste van zichzelf te geven vanaf morgen. Ze zijn goed voorbereid en klaar om de Belgische driekleur te verdedigen. Al zal het meisjespaar Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe zeker gemist worden. Wegens een blessure van Noémie kunnen zij helaas niet deelnemen. Later op de dag vandaag zagen we ook nog de teams uit Duitsland, Ukraine, Portugal, Noord-Korea, Wit-Rusland, Frankrijk, Australië en Azerbeidzjan op de vloer.

Vanaf morgen, vrijdag 13 april, starten de eerste kwalificatie rondes voor de teams in de Lotto Arena. De komende dagen zullen we 19 landen in actie zien. Alle teams zullen kwalificaties doorlopen met hun balans, tempo en combined oefening en eveneens zullen er ook finales plaatsvinden met de combined oefeningen.


BELGISCHE DELEGATIE

  • Men's pair: Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel)
  • Mixed pair: Marte Snoeck (Sportac Deinze) & Bram Röttger
  • Men's group: Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Hannes Garré (Sportac Deinze)
  • Women's group: Lena De Moor, Anna Hyde & Eva Hyde (Turnclub Athena - Sterk en Lenig Drongen)

  • Héél veel succes aan alle gymnasten! Let's Team Up!