Laatste kwalificatieronde in Antwerpen

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 15 apr 2018

Let's Team Up!

Op het wereldkampioenschap in Antwerpen gingen de laatste kwalificaties deze morgen door voor de Gemengde paren, De Heren paren en de Heren vier. De finaleplaatsen werden ingenomen.

We starten de dag met de Meisjes paren. Daria en Daria uit Rusland herstellen zichzelf na een val in hun balansoefening enkele dagen geleden. Ze brachten een perfect stabiele combined oefening en overtuigden de volledige zaal van hun kunnen. Met een prachtscore van 85.950 zijn de dames als eerste gekwalificeerd voor de finale deze namiddag. De Russische dames zijn de regerende wereldkampioenen en willen koste wat kost die titel behouden.

Met een oefening gebracht op Vanessa Mae lieten de Koreaanse dames een knappe combined oefening zien. Met een score van 28.470 en een totaalscore van 84.895 verdienen zij als 2de een plaats in de finale.

Yuliia en Oleksandra-mariia uit Ukraïne pakken uit met een speelse choreografie. Met een score van 84.360 gaan zij ook in de top 3 richting de finale.

Top 3:

  1. RUS: 85.950
  2. PRK: 84.895
  3. UKR: 84.360

Over naar de Gemengde paren met hun combined oefening. Het gemengde paar uit China mocht de spits afbijten in hun categorie. Ze brengen een mooie combined routine en worden beloond met 27,955 punten, ze schuiven naar plaats 6 . Stein en Britney uit Nederland stonden na balans en tempo op een knappe 5de plaats. Ook vandaag turnden ze een sterke oefening en kregen een score van 27,440 en behouden hiermee rank 5.

De volgende grote namen bij de gemengde paren, was het duo Marina Chernova en Georgii Pataraia uit Rusland. Na 2 top prestaties de voorbije dagen met respectievelijk 30,410 en 30,200 punten, turnden zij ook nu weer een quasi perfecte oefening. Opnieuw kregen zij een geweldige score, namelijk 29,940. Met een totale monsterscore van 90,550 behoudt dit team zo hun 1ste plaats in het klassement en gaan zij als eerste naar de finale.

Artur Beliakov en Volha Melnik uit Wit-Rusland, gisteren nog op plaats 3 in de ranking, gaven vandaag het beste van zichzelf, dat leverden hen mooie punten op, 29,170. Het tweede team uit Belarus deed net een tikkeltje beter, 29,230. Doordat er slechts 1 team per land naar de finale mag, gaat het team van Konstantin en Hanna naar de finale, zij eindigen op een 2de plaats in het klassement.

Vervolgens zaten we allemaal op het puntje van onze stoel voor ons Belgisch duo, Marte Snoeck en Bram Röttger (Sportac Deinze- Volharding Boom). Ze konden de zenuwen onder controle houden en turnden een mooie oefening, dat bracht hen op een score 28,330 en plaatsje 4 in het klassement.

Het duo uit Azerbeidzjan, Abdulla Al-Mashaykhi en Ruhidi Gurbanli, gisteren nog 4de na 2 routines, kon ook nu weer het hoofd koel houden en een mooie oefening neerzetten. Ze werden beloond met 28,230 punten en gaan als 3de team naar de finale. Ook de gemengde paren van Frankrijk en Polen zien we straks opnieuw aan het werk in de finale.


In de categorie Heren vier werd deze ochtend beslist welke zes formaties later op de dag in de finale mogen starten.

Onze Belgische mannen Jonas Anthoon, Hannes Garre, Bram Geusens en Noam Patel (STB Gymnastics Berchem- TK Wercher - Sportac Deinze - Sportiva Sint-Gillis-Waas) hadden, na een minder goede prestatie tijdens de balansroutine, een inhaalbeweging ingezet met hun dynamische oefening. Vandaag deden ze er nog een schepje bovenop met een ‘Michael Jackson-medley’. Met technisch overtuigende delen en een sterk gebrachte performance deden zij de Lotto Arena ontploffen. Met een artistieke topscore van 9.25 en een totaalscore van 29.290 punten geven de jongens alvast hun visitekaartje af voor de finale!

Team Portugal blijft zeer sterk presteren. Op prachtige pianomuziek brachten ze een zeer gevoelig nummer met een sterke inleving en originele, knap uitgevoerde gymnastische elementen. Hiermee zetten ze hun voorlopige derde plaats kracht bij.

Ook de heren uit Isräel hebben hun voorlopige tweede plaats kunnen behouden met alweer een sterke choreografie. Ditmaal op de tonen van Sinatra’s ‘My Way’.

Lu Zheng, Pei Guo, Heng Jiang en Junshuo Zhang blijven recht op hun doel afstevenen. Nogmaals pakten zij uit met een hoge moeilijkheid, wat enkele kleine technische foutjes deed verbleken. CHN 2 sluit de kwalificaties winnend af en sturen hierbij hun rechtstreekse concurrenten CHN1 naar huis zonder finaleplaats.

Finalisten:

  1. CHN 2: 89.290
  2. ISR: 88.260
  3. POR: 87.280
  4. RUS 2: 85.710
  5. BEL: 83.250
  6. GER: 82.430


GOUD voor Rusland tijdens de Team award ceremonie. Het ZILVER ging naar Israel en het BRONS was voor Wit-Rusland.