Rusland pakt twee gouden medailles op eerste finaledag

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 14 apr 2018

Let's Team Up!

Om 16u stipt starten de eerste finales van het wereldkampioenschap te Antwerpen. 8 Heren paren en 8 Meisjes drie komen aan de aftrap. België levert ook in elke categorie een team aan.

Tijd voor de eerste finales tijdens dit WK te Antwerpen! De heren paren bijten de spits af, nadien gevolgd door de finale van de meisjes groepen. In beide categorieën zien we onze Belgische teams aan het werk!

Mannen paren

De heren uit Kazakhstan, Sultanbek en Alexandr, als voorlaatste team naar de finale, gaven dit keer volledig het beste van zichzelf en knalden hun combined oefening. Dit leverde hen 28,530 punten op. Als tweede team zagen we de jongens uit Great-Britain aan het werk, in de kwalificatie stonden zij op nummer 5. Het hele publiek was dit keer helemaal mee met hun geweldige choreo op het top nummer ‘Black Betty’ en de jury kon hun oefening ook zeker wel smaken, ze kregen 28,950 en kapen zo de bronzen medaille weg!

Het volgende team aan de beurt zijn de heren Artsiom Yashchanka en Aliaksei Zayats uit Wit-Rusland. Ze hadden zich als 6de team gekwalificeerd in de finale. Ze hadden een wiebel in het eerste balansdeel, dit bracht hen nog op een score van 28,020. Vervolgens zaten we allemaal op het puntje van onze stoel voor onze Belgen, Robin en Kilian (Sportac Deinze). Zij hadden zich nog net kunnen kwalificeren voor de finale. Het eerste balansdeel verliep vlekkeloos. Helaas ging het mis in een tempo element, dit gaf hen nog een score van 26,710.


Dan zagen we het indrukwekkende duo Igor Mishev en Nikolay Suprunov uit Rusland aan het werk met opnieuw ultra knappe en strakke elementen en een sterke choreo. Ze werden dan ook beloond met een top score van 29,490, meer dan in de kwalificatie op deze oefening, en pakten zo de 1ste plaats en de gouden medaille! Na de Russen was het tijd voor het heren paar uit Duitsland. Tim en Michail turnden enkele hele propere elementen, bij eentje ging het een klein beetje minder. De score die ze nog kregen bedroeg 26,995. Het voorlaatste mannen paar was dat uit China. Een erg strakke combined oefening leverden hen 28,550 punten op, helaas net naast het podium. Als laatste team zagen we het duo van Noord-Korea aan het werk. Ze gaven het beste van zichzelf en werden beloond met een erg knappe 29,490. De heren Ri Hyo Song en Kong Yong Won nemen het zilver mee!

Het podium


  1. GOUD: Rusland Russia
  2. ZILVER: Noord-Korea
  3. BRONS: Great-Britain


Meisjes drie

In de tweede finale van de dag kwamen de Meisjes drie aan bod met onze Belgische trots Anne Hyde, Eva Hyde en Lena De Moor (Turnclub Athena - Sterk en Lenig Drongen). Zij wisten zich onverwacht, maar oververdiend als derde te plaatsen voor de finale. De meisjes hebben alvast een startplaats binnen gehaald voor België voor de European Games 2019 in Minsk. Rusland rondde de kwalificaties winnend af, op de voet gevolgd door Wit-Rusland.

Onze Belgische meisjes mochten hun finale turnen voor een overvolle Lotto Arena. Dit zette hen ertoe aan om nog beter te turnen dan deze ochtend. Met een score van 27.740 punten eindigen ze als zesde. De meisjes turnden dit WK vier foutloze routines en verdedigden met verve de Belgische kleuren!

Israël haalt als eerste team flink uit. Deze ochtend turnden zij nog een slordige combinatie oefening tijdens de kwalificaties. Dit maakten ze tijdens de finale meer dan goed met een technisch betere versie van hun finale-oefening met hoge moeilijkheid, dit met een score van 28.930 punten. Zij steken de vierde plaats op zak.

Het trio uit Wit-Rusland Julia Ivonchyk, Veranika Nabokina en Karina Sandovich wist het publiek al snel op de hand te krijgen en benaderde technisch de perfectie. Daria Chebulanka, Polina Plastinina en Kseniia Zagoskina mogen zich de nieuwe wereldkampioenen noemen. Op muziek van ‘It’s raining men’ turnden zij zich met schijnbaar gemak naar een topscore van 30.060 punten.

Het podium

  1. GOUD: Rusland
  2. ZILVER: Wit-Rusland
  3. BRONS: China

Dikke proficiat aan alle gymnasten & coaches