Met de steun van


Team in de kijker: Marte Snoeck & Bram Röttger

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 1 feb 2018

Let's Team Up!

Dit jaar maakt het gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) hun debuut als senioren. Ze zijn vastberaden om alles op alles te zetten tijdens het wereldkampioenschap in Antwerpen!

In april gaat het grootste event in de Acrowereld door in eigen land: het wereldkampioenschap. 189 gymnasten uit 20 verschillende landen zullen er strijden om de wereldtitels. België zendt 4 senioren formaties naar het kampioenschap:

Marte en Bram vormen de jongste formatie van de vier. Tijdens het weekend van 20 en 21 januari maakten ze hun debuut in de senioren competitie. Ze losten alle verwachtingen in en gingen met de hoogste score aan de haal. Niet volledig onverwacht na wat ze in 2017 als juniores wisten te verwezenlijken.

2017 was een echt 'gouden-jaar' voor het mixed pair. Ze zetten de titel van Vlaams- en Belgisch kampioen achter hun naam, wonnen de Flanders International Acrobatic Competition (FIAC) en wonnen de IAG in Nederland.

Maar de grote beloning kwam er in oktober. Marte en Bram traden er aan in de junioren competitie van het Europees kampioenschap in Polen. Ze kroonden zichzelf tweemaal tot Europees kampioen (Balans en Tempo) en voegden daar nog een zilveren medaille aan toe in de AA competitie. Dit duo is duidelijk klaar voor de senioren competitie!

We vroegen aan Marte en Bram hoe hun voorbereidingen liepen.

- Hoe ziet jullie schema eruit tot aan het wereldkampioenschap?

B > Ons schema naar het WK toe blijft grotendeels hetzelfde als elk ander wedstrijdseizoen, al zal het waarschijnlijk wel wat intenser worden naar het WK toe. Zodat we conditioneel en technisch toch op het nodige niveau geraken.

M > We hebben onze eerste provinciale voorronde reeds achter de rug. Er staan nog 2 voorrondes op de agenda en ook nog 2 World Cup's die in Puurs en die in Maia (POR).

- Wat is jullie ultieme doel op het wereldkampioenschap?

B > Eerst en vooral is het doel om voor onszelf propere oefeningen te draaien waar we tevreden over kunnen zijn. Uiteindelijk is het ultieme doel toch wel een podiumplaats te halen en liefst zo hoog mogelijk. Al weten we wel dat de concurrentie niet min is.

M > Net zoals Bram denk ik ook dat het belangrijkst is om eerst goede oefeningen te brengen in de kwalificaties. Natuurlijk hopen we wel op een plaatsje in de finale. Als podiumplaatsen er in zitten weet ik niet, het is en blijft wel senioren niveau!

- Wat denken jullie van de concurrentie bij de senioren?

B > Zoals ik dus al zei zal er waarschijnlijk stevige concurrentie te verwachten zijn. Het zal dus spannend worden!

M > Ik heb vooral schrik van de Russen. Het gemengd paar staat al lang samen en won al zoveel wedstrijden. We hebben onze moeilijkheid wel wat naar boven gedaan nu we in de senioren zitten maar we zullen toch moeten knokken op het WK!

- Wat is jullie favoriete element?

B > Ik kan niet onmiddellijk een favoriet element kiezen. Ik doe elk element graag als het goed lukt!

M > Ik doe het liefst balans in het geheel graag. Als ik dan toch één element dien te kiezen dan kies ik Canonball.

Kom supporteren voor Marte en Bram in Antwerpen! Koop hier je tickets.

Sporting Antwerpen

Countdown

Days
Hours
Minutes
Seconds