EK Acro: 4 finales op tweede wedstrijddag!

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 20 okt 2017

Na de mooie resultaten van onze gymnasten op de eerste wedstrijddag, donderdag 19 oktober, staat vandaag 20 oktober de tweede wedstrijddag op het programma tijdens het Europees kampioenschap Acro in Polen.

Na het behalen van de gouden medaille gisteren tijdens de balansfinale kwamen Marte Snoeck en Bram Röttger deze voormiddag in actie met hun tempo-oefening. Ze houden het hoofd koel en weten met een totaalscore van 27,600 punten zich als tweede te kwalificeren voor de finale. We zien hen terug in de tempo-finale op zondag 22 oktober. Het meisjes drie Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwam dan weer in actie in de balanscompetitie. Jammer genoeg een minder vlotte oefening voor hen waardoor we hen niet terug zien in de balansfinale.

Bij de Seniores meisjes paar weten Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe zich met hun balansoefening naar een tweede plaats te turnen. Met een totaalscore van 29,100 zien we hen terug in de balansfinale op zondag. Killian Goffaux en Robin Casse turnen een ijzersterke tempo-oefening en laten hiermee Rusland en Duitsland achter zich. Met een totaalscore van 28,320 punten plaatsen ze zich als eerste team voor de tempofinale (eveneens op zondag). Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré kwam eveneens in actie in de balanscompetitie. Met een totaalscore van 27.530 punten plaatsen ze zich als 4de voor de balansfinale. In de finale turnen onze jongens eveneens een goede oefeningen en eindigen ze op een 5de plaats!Vandaag, zaterdag 21 oktober, staat voor alle teams de Allround finale op het programma waar elk land één team per categorie mag afvaardigen. Hier turnen de gymnasten een combined oefening waarvan de scores opgeteld worden bij de balans- en tempo-oefening uit de kwalificaties.